Da bi se implementacija uspešno sprovela naš tim je za korisnike javnih sredstava (KJS) razvio procedure i uputstva za implementaciju, obuku i održavanje softverskog rešenja SUF. Sve navedeno za KJS je BESPLATNO, a postupak je sledeći:

  • Pošaljite nam zahtev za dostavljanje obrasca prijave na e-poštu prijava@esuf.rs
  • Nakon slanja popunjene prijave, u roku od nekoliko dana dobijate obaveštenje o datumu kada će biti organizovana obuka – Obuka za SUF (prvi deo).
  • Dobijate korisnička imena i lozinke za pristupanje demo verziji.

  • Organizujemo obuku za administratore.

Svima kojim se budu prijavili za program implementacije SUF, biće omogućeno da prisustvuju predavanjima (obuci za SUF – prvi deo i obuci za administratore), koriste pisana uputstva, dostupne video tutorijale i kompletne usluge tehničke podrške.

U demo okruženju, na SUF se prijavljujete korisničkim imenom i lozinkom. U realnom okruženju, na SUF se prijavljujete na jedan od dva načina:

Prijava kvalifikovanim elektronskim sertifikatom – Prijava kvalifikovanim elektronskim sertifikatom predstavlja najviši nivo pouzdanosti i korisnicima koji se prijavljuju na ovaj način dostupne su sve usluge.

Prijava dvofaktorskom autentikacijom – Prednost ovog načina prijavljivanja jeste u tome što korisnicima nisu potrebni kvalifikovani elektronski sertifikati, već instalirana aplikacija na njihovim pametnim uređajima (mobilni telefon ili tablet).

Korisnici SUF-a mogu biti svi korisnici javnih sredstava, Korisnik se identifikuje na osnovu JBKJS-a ili PIB-a.